Brand Amsterdam is aangestoken

AMSTERDAM, 2 DEC. De Amsterdamse politie heeft vrijdagavond een man aangehouden die kort daarvoor een kledingzaak in de Kinkerstraat bleek te hebben aangestoken.

De man zegt de de brand te hebben gesticht in opdracht van de eigenaar die het verzekeringsgeld wilde innen. In Alkmaar heeft zaterdag brand zaterdag drie wagons van een treinstel verwoest en een vierde beschadigd. Volgens de spoorwegen heeft een in een prullenbak achtergelaten brandende krant de brand waarschijnlijk veroorzaakt. Getuigen hebben twee jongens uit de wagon zien wegrennen. Een aangestoken brand heeft zaterdag een loods van de machinefabriek Thoma in Westwoud zwaar beschadigd. In Heerlen is zaterdagavond de doe-het-zelf supermarkt Aldo-Aldorado vrijwel geheel uitgebrand. De oorzaak van de brand is nog onbekend.