Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Human interest

Joost Zwagerman wijzigt passage Vals Licht na rel

AMSTERDAM, 27 NOV. Schrijver Joost Zwagerman zal in de tweede druk van zijn nieuwste boek Vals Licht de passage wijzigen waarin een "bekende televisiepresentator' op hoerenbezoek gaat. Over die passage is -onder meer in de roddelbladen- nogal wat ophef ontstaan, omdat velen denken dat het om televisiepresentator Ron Brandsteder zou gaan.

Zwagerman ontkent dat -“het is fictie”- maar wil toch een kleine wijziging aanbrengen omdat “dit boek te teer is voor zo'n hetze”. Het verhaal van het boek wordt volgens de schrijver verder niet aangetast door de wijziging.

De verkoop van Vals Licht is een succes: de eerste oplage van tienduizend exemplaren is drie weken na verschijnen vrijwel uitverkocht. Begin december volgt de tweede druk.