Vanenburg

Gerald Vanenburg onderging vanochtend in het Anna-Ziekenhuis van Geldrop een ingreep aan de meniscus van zijn rechterknie.

Dit gebeurde na een kijk-operatie. De verwachting is dat hij voor minimaal zes weken is uitgeschakeld. De problemen met het gewricht begonnen op 5 oktober 1989 na een botsing met Romario op de training. De knie werd toen na een rustperiode geopereerd. Aan het einde van het vorige seizoen volgde een nieuwe blessure, waarna een overhaaste terugkeer in verband met de kampioensstrijd het genezingsproces geen goed deed. Vanenburg kwam geforceerd terug, raakte in de wedstrijd tegen Den Haag opnieuw aan de rechterknie geblesseerd en sindsdien blijft het herstel achterwege.

Vanenburg voelt dat de knie niet doet wat hij wil, hoewel ook na trainingen nauwelijks een reactie te bespeuren was. Tot nog toe heeft hij in de laatste twee jaar zo'n 25 wedstrijden gemist, minder nog dan Romario overigens.