Record

Richard van Kempen maakt dit seizoen jacht op het record van Dries van Wijhe.

De rietdekker uit Nieuwveen behaalde in Assen zijn 39ste overwinning tijdens een schaatsmarathon op kunstijs. De naar de veteranen overgestapte Van Wijhe boekte 45 zeges. Van Kempen was in de Drentse hoofdstad de rapste sprinter uit een kopgroep van dertien rijders, die een ronde voorsprong had op veertien collega's en twee ronden op het peloton.

Van Kempen won met miniem verschil. Pas op het laatst passeerde hij Frans de Ronde (tweede) en Robert Vunderink (derde). Na twee wedstrijden blijft De Ronde het klassement aanvoeren. De Amsterdammer had vorige week zaterdag de seizoenouverture in zijn woonplaats gewonnen. Zijn doorbraak is al beloond met een contract. Als vijfde lid is De Ronde toegetreden tot de formatie van Aegon.