Prix de Rome

Vondelpark 2, Amsterdam. Dag 14 en 16u. Inl 020-5891400.

In kunstcentrum Artemis in Amsterdam vond gistermiddag de uitreiking plaats van de "Prix de Rome 1991 Fotografie-Film & Video'. Dit jaar was er voor het eerst een wedstrijd georganiseerd op dit gebied. Uit 225 fotografen en 81 video- en filmmakers die zich inschreven, werden er zes geselecteerd voor de eindronde - een werkperiode van drie maanden. Ook ditmaal besloot de jury, waarin o.a. Daan van Golden, J.C.J. van der Heyden, Ansuya Blom, Peter Struycken en Frans Zwartjes zitting hadden, op basis van de in de eindronde gemaakte kunstwerken geen eerste prijzen toe te kennen. Wel loofde de jury een tweede prijs - een bedrag van ƒ 20.000 - uit aan Romy Finke voor haar naaktfoto's. Zes basisprijzen - bedragen van ƒ 10.000 - gingen naar Korrie Bezems, Claudia Kölgen en Bob Negrijn (Fotografie) en naar René Hazekamp, Jozef van der Heijden en Bill Spinhoven (Film en Video). Bovenstaande foto van Claudia Kölgen is samen met de andere winnende ontwerpen t-m 10 nov in Museum Fodor in Amsterdam te zien. Keizersgracht 609. Dag 11-17u. Inl 020-6249919. Het Nederlands Filmmuseum toont in een filmprogramma van ca 50 minuten de eindronde-films van Jozef van der Heijden en René Hazekamp.