Hemaslipjes

In de ongetwijfeld door velen bekeken en beluisterde uitzending van Sonja Barend op 26 oktober jongstleden verscheen, naar aanleiding van de controverse over de eventuele verkoop van twee Picasso's uit de collectie van het Gemeentemuseum te Den Haag, ook tot mijn verbazing de directeur van genoemd museum, R.H. Fuchs.

Deze toonde een aantal zaken, die echt niet essentieel zijn voor de collectie van dit museum en wekte daarmee de verbazing van velen, zoals ongetwijfeld ook door hem bedoeld was, maar ging grotendeels voorbij aan de hoofdzaak van de controverse, de verkoop van de twee Picasso's.

Wat de "oplettende lezertjes' (respectievelijk toeschouwers en toehoorders) niet zal zijn ontgaan, was het snoezige lichtblauwe damesslipje (huidige mode, dus onder het bewind van de heer Fuchs aangekocht), waar detective Sonja onmiddellijk het etiketje van de Hema in ontdekte, iets dat Fuchs kennelijk was ontgaan. En hiermee stond Fuchs, althans voor "insiders', direct in zijn hemd. Want ik kan mij niet voorstellen dat voor het kostuummuseum (het zij met alle respect gezegd) aankopen bij de Hema worden verricht.

    • Mr. F. Simons