Foto: DEN HAAG - Ongeveer tweehonderdvijftig ...

Foto: DEN HAAG - Ongeveer tweehonderdvijftig gevangenbewaarders uit het hele land protesteerden vanmorgen op het Haagse Binnenhof tegen de plannen van Justitie voor het schrappen van 400 arbeidsplaatsen.

De Tweede Kamer bespreekt de reorganisatieplannen vandaag tijdens de behandeling van de begroting van justitie. De demonstranten komen voornamelijk uit de noordelijke provincies. Daar moeten volgens de plannen van Justitie honderd arbeidsplaatsen verdwijnen in de gevangenissen Norgerhaven en Groot Bankenbos in Veenhuizen en zestig, wegens sluiting per 1 september 1992, in het huis van bewaring in Assen. Ook in het personeelsbestand van gevangenissen en huizen van bewaring in Den Haag, Amsterdam, Zutphen, Rotterdam en Scheveningen zal worden geschrapt. De actie wordt gesteund door de AbvaKabo en de CFO. (Foto NRC Handelsblad- Chris de Jongh)