Bezuiniging op BKB in Amsterdam

AMSTERDAM, 31 OKT. B en W van Amsterdam zijn van plan het bedrag van acht tot negen ton dat gemoeid is met het Beheer Kunstwerken Beeldende-kunstenaarsregelingen (BKB) per 1 januari 1992 te bezuinigen. Dat staat in de begrotingsvoorstellen die in januari in de gemeenteraad zullen worden behandeld. Een woordvoerster van de gemeente heeft dat vanmorgen bevestigd.

Zij kon nog niet zeggen of als gevolg daarvan de BKB zal worden opgeheven, of wellicht in afgeslankte vorm zal worden voortgezet. De plannen worden nog nader uitgewerkt door het Stedelijk Museum, waaronder de BKB valt. De BKB beheert, plaatst en registreert tienduizenden kunstvoorwerpen. Ongeveer de helft van de collectie hangt in openbare gebouwen, de rest is in beheer van Amsterdamse artotheken of ligt opgeslagen.