Prost weg

Alain Prost en Ferrari zijn uit elkaar. De roemruchte Italiaanse renstal heeft de Franse formule 1-coureur gisteren met onmiddellijke ingang ontslagen.

Tijdens de Grote Prijs van Australië, de laatste race van het seizoen komend weekeinde, wordt de drievoudige wereldkampioen vervangen door de Braziliaan Roberto Moreno. De voortijdige breuk gaat Ferrari miljoenen kosten. Multi-miljonair Prost had nog een overeenkomst tot en met volgend jaar. In de verbintenis was een clausule opgenomen dat indien een van de partijen het contract niet naleefde, vijftien miljoen gulden als afkoopsom betaald moest worden. Het ontslag van Prost, met 44 Grand Prix-overwinningen recordhouder, volgt op de kritiek die de Fransman heeft op zijn werkgever. “De auto is net zo snel als een vrachtwagen”, hekelde hij onlangs de bolide waarmee hij moet rijden.