Foto: WASHINGTON - De NASA heeft gisteren ...

Foto: WASHINGTON - De NASA heeft gisteren drie-dimensionale beelden vrijgegeven van Venus, met radarapparatuur genomen door het onbemande ruimtevaartuig Magellan.

De filmbewerking van de planeet neemt de kijkers mee over bergkammen van negen kilometer hoog en over de krater van Venus' op één na grootste vulkaan, de Maat Mons. De Maat Mons wordt beschouwd als de enige vulkaan op Venus die nog actief is. De grootste verrassing die de beelden bieden was het zicht op inslagkraters, die ongeveer 700 miljoen jaar geleden moeten zijn veroorzaakt door inslaande asteroïden, zei Steve Saunders van het Magellan-project. Het ruimtevaartuig, dat in september werd gelanceerd, is inmiddels zo'n 3000 keer om Venus heen gevlogen en zal nog een jaar in de ruimte blijven. (Foto Reuter)