Foto: John van 't Schip blaast uit in de ...

Foto: John van 't Schip blaast uit in de kleedkamer in Lisse nadat hij gisteravond een halve wedstrijd had meegedaan in het tweede elftal van Ajax (3-1 winst) tegen de plaatselijke club.

De international liet vorige week voor het UEFA-Cupduel met Rot-Weiss Erfurt weten dat hij geen rechtsbuiten meer wil spelen maar een plaats op het middenveld ambieert. Trainer Louis van Gaal ziet geen mogelijkheden om aan de wensen van Van 't Schip te voldoen en heeft dat gisteravond in een bestuursvergadering nog eens toegelicht. Het Ajax-bestuur heeft nog geen standpunt ingenomen. Wel zal er op korte termijn een onderhoud plaatsvinden tussen voorzitter Michael van Praag, Van Gaal en Van 't Schip, die gisteren verklaarde weer voor het eerste team te willen uitkomen. “Ik heb slechts mijn mening gegeven”, aldus Van 't Schip. De "rebel' zal vanavond op de reservebank zitten als Ajax tegen Willem II speelt. (Foto NRC Handelsblad-Chris de Jongh)