Interimresultaat NKF stabiel

De te Delft gevestigde kabelproducent NKF Holding heeft over de eerste acht maanden van het boekjaar (periode 1 januari - 31 augustus) een iets oplopende omzet van 295,2 miljoen gulden behaald tegen in dezelfde periode vorig jaar 292,8 miljoen gulden.

De bedrijfsresultaat daalden evenwel van 33,0 tot 28,7 miljoen gulden. Daarentegen liep de winst een geringe toename zien van 24,4 miljoen gulden tot 24,6 miljoen gulden. De overdracht door Nokia aan NKF van het Duitse Monette is rond. NKF heeft een belang van 23 procent verworven in het Turkse bedrijf Türkkablo. Het is de bedoeling dat het 51 procent belang van Nokia in dit Turkse kabelbedrijf aan NKF wordt overgedragen.

De vooruitzichten van NKF voor geheel 1991 blijven ondanks de moeilijke economische omstandigheden redelijk gunstig. Dit jaar wordt een met vorig jaar vergelijkbare winst verwacht.