Frans Groot

Frans Groot mag zijn Amerikaanse profloopbaan beginnen op A-niveau. Tijdens de trainingsstage bij de organisatie van de Los Angeles Dodgers bleek dat de Nederlandse honkballer het laagste profniveau, de Rookie League, mag overslaan.

Hij wordt in 1992 te werk gesteld bij de Vero Beach Dodgers. Groot, vorig seizoen de beste werper in de Nederlandse honkbalcompetitie, keerde gisteren terug van een vier weken durende stage in Phoenix, in de Amerikaanse staat Arizona, waar het Major-Leaguebedrijf een trainingscentrum heeft. Als gevolg van en schouderblessure werd hij in de eerste twee weken enigszins ontzien.

In twee oefenwedstrijden wierp de 20-jarige Groot drie innings als reliever. “Ze willen me gebruiken als power-pitcher”, zegt hij. Na behandeling van zijn schouderblessure heeft hij dagelijks twintig ballen gegooid. In de wedstrijden gooide hij vier keer drie-slag, een keer vier-wijd en kreeg hij geen honkslagen tegen.

Eind maart, begin april reist de honkballer uit Uithoorn naar Vero Beach in Florida, waar de club over een centrum voor lentetraining (Dodgerstown) beschikt.