Claimemissie British Aerospace faliekant mislukt

LONDEN, 29 OKT. De claimemissie van het Britse concern British Aerospace (BAe) is mislukt. De Financial Times sprak vanmorgen de verwachting uit dat het “een van de spectaculairste flops in de Britse bedrijfsgeschiedenis” zou worden. Die verwachting werd later op de dag bewaarheid, toen BAe bekendmaakte dat op slechts 5 procent van de stukken was ingeschreven.

Het mislukken van de emissie is onder meer te wijten aan de te hoge prijs voor het recht op nieuwe aandelen van bestaande aandeelhouders. “Waarom zou je aandelen kopen voor 380 pence als je ze voor minder op de beurs kunt kopen,” aldus een aandeelhouder. Het aandeel BAe noteerde maandag 369 pence. BAe haalt het benodige kapitaal (1,4 miljard gulden) wel binnen doordat de emissie was gegarandeerd.