Weekeinde ramp voor Tukker

Zeventien jaar zwierf Johan Tukker door het betaalde voetbal. In die tijd heeft de 36-jarige doelman bij alle betaalde voetbalorganisaties in het noorden op het doel gestaan. Enkele maanden geleden kwam er een eind aan zijn profstatus. Veendam schoof hem aan de kant omdat hij te duur werd. Nu staat Tukker ingeschreven bij de Elburgse zaterdag eersteklasser DVS '33. Maar aan keepen komt hij daar niet toe. Daarom wil hij naar het Veenendaalse GVVV.

Wat is er allemaal met je gebeurd sinds je bij Veendam bent vertrokken?

“Ik heb in augustus overschrijving aangevraagd naar DVS '33. Ze hadden daar een jonge vent op het doel, waar ik mee moest concurreren. Maar met een knipoog was mij bij de bespreking over de overgang door de trainer te kennen gegeven dat ik wel in de basis zou komen. Toen ik twee weken voor de competitie nog niet een hele wedstrijd had gekeept, ben ik gaan praten. En toen zei de trainer dat hij de huidige doelman niet wilde laten vallen. Dus heb ik mijn overschrijving ingetrokken.

Twee dagen daarna kwam GVVV vragen of ik bij hen wilde spelen. Sindsdien ben ik bezig om overschrijving te krijgen. De KNVB wil niet meewerken. Zij beschouwen mijn eerste overschrijving, die niet is behandeld omdat er een aantal papieren ontbraken, toch rechtsgeldig. En je mag maar een keer overschrijving aanvragen.''

Daar heb je het niet bij laten zitten?

“Natuurlijk niet. Ik heb zeventien jaar betaald voetbal gespeeld. Elk weekeinde stond ik op dat veld. En nu mag je niet eens meer meedoen. Je wordt chagrijnig, je gezin gaat eronder lijden. Daarom ben ik naar sportarts Honig in Nijmegen gegaan. Die heeft een medisch attest opgesteld waarin hij de KNVB aanraadt mij op psychische gronden dispensatie te verlenen. Maar de KNVB heeft dat rapport van tafel geveegd. GVVV en ik hebben nu een jurist in de arm genomen. We willen dat de bond inhoudelijk op het dispensatieberoep ingaat, en niet bij voorbaat al nee zegt.”

Wat doe je als de KNVB blijft weigeren?

“Afhankelijk van het antwoord bekijken we of we verder gaan procederen tegen de bond. Mochten alle pogingen mislukken, dan zak ik nog dieper in de put.”