Vijfhonderd gulden tipgeld na ombrengen twee honden

DEN HAAG, 28 OKT. De organisatie Politie Dieren- en Milieubescherming looft een beloning uit van vijfhonderd gulden uit voor tips die leiden tot de oplossing van een moord op twee honden.

Het gaat om twee honden van een inwoner van het Zeeuwse Kerkwerve. Zij zijn onlangs doodgeschoten en daarna met bijeengebonden poten en verzwaard met een stuk trottoirband in een sloot gegooid.

De affaire heeft volgens de organisatie veel beroering teweeg gebracht op Schouwen Duiveland. De zaak kwam aan het rollen nadat de eigenaar van de honden een advertentie in een streekblad had gezet omdat hij de beesten kwijt was.

De dieren werden enige tijd later gevonden door een voorbijganger. De politie heeft daarna een oproep in de streekbladen gedaan voor informatie. Tot nu toe heeft het onderzoek niets opgeleverd.

Het is voor het eerst dat de organisatie tipgeld uitlooft in een dergelijke zaak. “Bij mijn weten is het ook door justitie nooit gebeurd,” zegt N. Waterschoot van de organisatie, die tevens docent is aan de politieschool in Heerlen. “Justitie looft alleen premies uit voor tips in vrij kapitale delicten.”

De organisatie is 75 jaar oud en telt ongeveer 10.000 leden, vooral politie-agenten die op de een of andere manier betrokken zijn bij de opsporing van milieu-, natuur- of dierenbeschermingsdelicten.