Vaste Waarden Nederland lager beleggingsresultaat

Het vastgoedbeleggingsfonds Vaste Waarden Nederland heeft in de eerste negen maanden van het jaar een 5,5 procent hoger direct beleggingsresultaat behaald van 12,9 miljoen gulden, ofwel 2,90 gulden per aandeel.

Over dezelfde periode vorig jaar bedroegen deze resultaten respectievelijk 9,2 miljoen gulden en 2,70 gulden per aandeel. De intrinsieke waarde van het aandeel steeg van 61,60 gulden per eind 1990 tot 65,01 gulden per 30 september 1991. Op die datum bedroeg de beurskoers 65,10 gulden. Het belegd vermogen was eind september bijna 349 miljoen gulden. Eind dit jaar verwacht de directie dat het belegd vermogen naar 400 miljoen gulden zal zijn gegroeid.

Het totale beleggingsresultaat per aandeel zal, ondanks het verder stijgende directe beleggingsresultaat, over 1991 lager uitvallen dan de over 1990 gerealiseerde 9,2 procent.

Het effectenhuis Drexel Burnham Lambert, tot vorig jaar een gevestigde naam op Wall Street, wil volgend jaar opnieuw beginnen met 20 personeelsleden onder de naam Newco. Drexel had 5700 werknemers, voordat het vorig jaar het faillissement aanvroeg nadat fraude met effecten aan het licht was gekomen.