Fiscus treft schikking met Van Zadelhoff

AMSTERDAM, 28 OKT. De Amsterdamse makelaar drs. C. van Zadelhoff heeft met de fiscus een schikking getroffen voor de betaling van vennootschapsbelasting over 1985. Daarmee is strafrechtelijke vervolging van de makelaar van de baan.

Justitie rondde september vorig jaar een onderzoek af naar vermeende fiscaal frauduleuze handelingen van Van Zadelhoff. De makelaar zou de belasting in 1985 voor 1,4 miljoen gulden hebben benadeeld. Inmiddels is vastgesteld dat Van Zadelhoff en de vijf mededirecteuren van zijn makelaarsgroep - Brouwershoff Holding - nog ruim 600.000 gulden vennootschapsbelasting moeten betalen. Van Zadelhoff weigerde vanmorgen commentaar te geven.

Naar het oordeel van het Openbaar Ministerie leende de zaak zich voor afdoening buiten de rechtszaal. De verhouding tussen Brouwershoff, de deelnemende vernootschappen en de fiscus is inmiddels genormaliseerd. Volgens justitie hebben de verdachten zich er rekenschap van gegegeven dat hun handelen strafbaar was.

Van Zadelhoff zat begin vorig jaar een etmaal in hechtenis in het kader van het onderzoek dat de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD) naar deze affaire uitvoerde. Volgens justitie betrof het een zeer complexe zaak.