Covent Garden dreigt failliet te gaan door staking

LONDEN, 28 OKT. De vorige week dinsdag begonnen staking van het orkest van het Londense operahuis Covent Garden, waardoor het theater nu voor de tweede week dicht blijft, kan binnen enkele weken leiden tot een faillissement. Jeremy Isaacs, algemeen directeur van het Koninklijke theater, zei dat gisteren in een interview met het Engelse zondagsblad The Observer.

De staking kost het toch al armlastige theater, dat weinig overheidssubsidie krijgt, per week meer dan een miljoen gulden aan verloren inkomsten. De vakbond van de musici is inmiddels teruggekomen van de eis van een loonsverhoging van 24 procent voor twee jaar. De bond wil nu akkoord gaan met het aanbod van het theater om de inflatie van 5,5 procent te compenseren maar eist daarboven nog extra "face-saving'-geld. Covent Garden blijft totnutoe bij 5,5 procent. (UPI)