Beleidsplan CLBN: 665 banen weg, geen ontslagen

ROTTERDAM, 28 OKT. Credit Lyonnais Bank Nederland (CLBN) zal de komende vijf jaar 665 arbeidsplaatsen schrappen. Daarbij zullen geen gedwongen ontslagen vallen.

De bank heeft dat vanmiddag gezegd bij de presentatie van haar beleidsplan. Al eerder lekte uit dat de bank een reorganisatie wil doorvoeren, waarbij honderden arbeidsplaatsen komen te vervallen. De vakbonden reageren niet afwijzend op de plannen. Maar er zal wel “pittig worden overlegd”, aldus een woordvoerder van de Dienstenbond FNV.

CLBN - in 1988 voortgekomen uit de fusie van de Nederlandse Crediet Bank en de Franse bank Crédit Lyonnais, is de vierde bank in Nederland. Ze kwam onlangs in opspraak door de uit de hand gelopen kredietverstrekking aan de filmavonturen van de Italiaanse zakenman Parretti. De filmfinanciering is inmiddels afgestoten aan de Franse moedermaatschappij. Over het eerste halfjaar boekte CLBN 6,2 miljoen gulden winst, tegenover 33,4 miljoen gulden een jaar eerder.

CLBN zegt te willen uitgroeien tot “de meest rendabele bank van Nederland”. Zij zal zich vooral richten op multinationale ondernemingen en grote en middelgrote bedrijven. CLBN wil een nieuw hoofdkantoor in Rotterdam vestigen dat werk zal bieden aan 1.300 mensen.