Toni Schumacher

Harald "Toni' Schumacher verdedigt vandaag het doel van Bayern München in de wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach.

Trainer Sören Lerby heeft dat gisteren in het trainingskamp van de voormalige Duitse kampioen bekendgemaakt. Schumacher, die vorig seizoen met voetbal stopte, tekende onlangs een contract bij Bayern München. Hij werd aangetrokken als reserve en tot de geblesseerde eerste doelman Raimund Aumann van een blessure hersteld zou zijn. De onervaren Hillringhaus was tijdelijk eerste keus geworden.

Lerby besloot na de dramatische prestaties van Bayern in de afgelopen weken een beroep te doen op de geroutineerde Schumacher. De club uit München verkeert in een crisis nadat woensdag in de strijd om de UEFA Cup met 6-2 werd verloren van BK Kopenhagen. Schumacher begint zaterdag aan zijn 456ste wedstrijd in de Bundesliga. Hij stond 76 keer in het doel bij het nationale elftal. In Duitsland kwam hij eerder uit voor Schalke en Köln. De laatste seizoenen van zijn loopbaan speelde hij bij het Turkse Fenerbahce