Consolidatie bij kabelfirma NKF

De nettowinst van NKF (kabels) is in de eerste acht maanden van dit jaar ten opzichte van dezelfde periode van 1990 toegenomen van 24,4 miljoen tot 24,6 miljoen gulden.

Hoewel de terughoudendheid op de Nederlandse markt een rol zal spelen, zal de totale omzet dit jaar in volume hoger uitkomen dan in 1990 door de consolidatie van de Duitse Monette. De nettowinst zal vergelijkbaar zijn met die van 1990 (36,9 miljoen gulden).

De omzet bedroeg in de eerste acht maanden 295,2 miljoen gulden tegen 292,8 miljoen in dezelfe periode van 1990. Het bedrijfsresultaat daalde van 33,8 miljoen naar 28,7 miljoen gulden. Dit is grotendeels veroorzaakt door een tijdelijke vertraging in de uitvoering van het herstructureringsplan van NKF Kabel voor de telecommunicatie-activiteiten, druk op de verkoopprijzen en lagere marges bij Monette.