Boksen

Drie weken voor het begin van het toernooi om de wereldtitel boksen in Sydney hebben drie van de vier Nederlandse WK-gangers een proef van bekwaamheid afgelegd.

Drievoudig Europees zwaargewichtkampioen Arnold Vanderlijde, Peter Zwezerijnen (halfzwaar) en Orhan Delibas (zwaarwelter) bereikten gisteravond in Nieuwegein de finale van het Nederlands kampioenschap. De eerste twee gingen echter niet tot het uiterste.

Vanderlijde bleef tegen de Apeldoorner Carras op afstand en scoorde met lange directen. Toen Carras zijn tegenstander in de laatste minuut van de derde ronde wel trof verhoogde Vanderlijde meteen het tempo. Een treffer van de Limburger veroorzaakte een wondje aan de wenkbrauw van Carras, waarna de partij op medisch advies werd gestaakt. Zwezerijnen, in mei EK-finalist, had voor eigen publiek weinig moeite met de Hagenaar Barend Spaan. Alleen door zijn moed en incasseringsvermogen bleef Spaan overeind. Delibas won overtuigend op punten van de Amsterdammer Kappel.