Venlo: actie tegen drugs in koffieshops

VENLO, 25 OKT. B en W van Venlo stellen de gemeenteraad voor een aparte overlastverordening in te voeren.

Voornaamste doel daarvan is het tegengaan van de handel in verdovende middelen, vooral in koffieshops, waarvan het aantal in Venlo binnen korte tijd is gestegen tot meer dan 35. De overlastverordening stelt aan horecagelegenheden zulke strenge eisen dat koffieshops daar nauwelijks aan kunnen voldoen. In het voorstel mogen zij geen overlast veroorzaken door lawaai, vervuiling van de straat en gevaren voor de openbare orde en veiligheid. B en W willen koffieshops, die veel Duitse drugsverslaafden trekken, niet langer in Venlo gedogen. Om de overlastverordening doeltreffend te kunnen controleren moet Venlo zeker vijf ambtenaren aanstellen. B en W willen dat de rijksoverheid voor de kosten, ruim 450.000 gulden opdraait.