United Dutch verkocht woningen niet aan Chamotte

ROTTERDAM, 25 OKT. United Dutch Group, sinds kort investerend in bosbouw, recreatie en onroerend goed, heeft de 11.000 Parijse appartementen die voorheen in haar bezit waren, eerder dit jaar niet verkocht aan Chamotte Unie. Dit verrassende nieuws bracht de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van United Dutch, F. Heyning, tijdens een gisteren gehouden buitengewone aandeelhoudersvergadering. Hij distantieerde zich van berichten eerder dit jaar dat Chamotte de koper zou zijn. De identititeit van de werkelijke koper werd overigens niet onthuld.

Er zouden geheel geen banden meer zijn met Chamotte, Bobel of Melia. Dit beruchte trio, gelieerd aan de voortdurend in opspraak zijnde beruchte Italiaanse zakenlieden Giancarlo Parretti en Florio Fiorini, verdween deze week uit de officiële noteringen van de effectenbeurs. Ook United Dutch was eerder onder de naam ICA Holding onder de invloedsfeer van de Italianen. “Het was zo dat eventueel een gedeelte van de Parijse appartementen onder bepaalde voorwaarden naar Chamotte had kunnen gaan ”, wilde Heyning na afloop van de vergadering nog wel kwijt.

Voorts liet hij weten dat het afketsen van de grootse uitbreidingsplannen van Chamotte, begin september van dit jaar, de doorslag gaf om “van een misschien te verwachten deal met de onderneming af te zien.” United Dutch kocht de woningen in de Franse hoofdstad van Chamotte in 1989 voor 200 miljoen met behulp van dure leningen. De verkoop heeft volgens het jongste halfjaarbericht een boekwinst opgeleverd van 9,8 miljoen gulden.