Prost wil breuk

Alain Prost heeft genoeg van Ferrari. Slechts een clausule staat een contractbreuk (voorlopig) in de weg.

Het eenzijdig opzeggen van de verbintenis kost de daarvoor verantwoordelijke partij 15 miljoen gulden. Prost klaagt het hele seizoen al over het geringe vermogen van de Ferrari's, die dit seizoen nog geen Grand Prix konden winnen. “Ferrari investeert te weinig”, luidde een eerdere klacht van de Fransman. Dat de Italiaanse renstal volgens eigen opgave 240 miljoen gulden in de Formule I-sport zou steken, is volgens de coureur een fabeltje. De Italianen zijn het gezeur van hun best betaalde rijder inmiddels meer dan beu. Ze beschouwen de uitspraken van Prost als een pure belediging. Ferrari, de oudste renstal in het huidige circuit, ziet de miljonair liever vertrekken. Prost heeft inmiddels verregaande contacten met Ligier.