Hogere kwartaal winst bij Whirlpool

Het Amerikaanse concern Whirlpool, een grote producent van witgoed (zoals ijskasten, vriezers, wascombinaties) en andere huishoudelijke aparatuur, dat beschikt over fabrieken in tien landen en verkooporganisaties in negentig landen, heeft in het derde kwartaal van dit jaar een winst behaald van 48 miljoen dollar tegen een winst van 37 miljoen dollar in het derde kwartaal van 1990.

De kwartaalomzet nam toe van 1,66 miljard tot 1,68 miljard dollar.

In de eerste negen maanden van dit jaar is de nettowinst uitgekomen op 130 miljoen dollar. In dezelfde periode van het afgelopen jaar bedroeg de winst 126 miljoen dollar. De omzet in deze periode groeide van 5,01 miljard tot 5,07 miljard dollar.

De winst per aandeel steeg in het kwartaal van 53 tot 69 dollarcent en in de eerste negen maanden van 1,82 tot 1,87 dollar. Kortgeleden beklonk het concern met de betaling van 1,2 miljard gulden de overneming van de sector witgoed van Philips. Ook de Duitse huishoudelijke apparatenfabrikant Bauknecht is onderdeel van Whirlpool.