Fraude ontdekt met kilometerstanden

VLAARDINGEN, 25 OKT. Bij een Vlaardings garagebedrijf is een grootscheepse fraude met kilometerstanden van tweedehands auto's aan het licht gekomen.

Het terugdraaien van kilometertellers heeft de garage meer dan 750.000 gulden opgeleverd. In verband met de fraude heeft de politie de directeur van het bedrijf, een 37-jarige inwoner van Maassluis, en een 35-jarige medewerker uit Schiedam aangehouden. Het politie-onderzoek heeft ruim anderhalf jaar in beslag genomen. In die periode heeft de politie 700 klanten van de garage benaderd die een auto bij het bedrijf hadden gekocht. Van 419 auto's heeft men kunnen vaststellen dat de kilometerstand beduidend verlaagd was. In veel gevallen ging het om afgestoten lease-wagens met een oorspronkelijke kilometerstand van 100.000 tot 150.000. De kilometerteller werd dan teruggedraaid tot zo'n 60.000 tot 70.000 kilometer. In totaal heeft het garagebedrijf voor circa 25 miljoen kilometers gefraudeerd.