Stella Artois neemt Hongaars bier over

Interbrew, de grootste bierbrouwerij van België, heeft met 52 procent de meerderheid verworven in de Hongaarse brouwerij Borsodi Sörgyar, de tweede en snelst groeiende brouwer van Hongarije.

Niet bekend

Borsodi Sörgyar is een moderne lage-gistingsbrouwerij in het noordoosten van Hongarije, die negen verschillende bieren produceert. Met een jaarproduktie in 1990 van 3,2 miljoen hectoliter aan bieren en frisdranken (onder andere Pepsi Cola) heeft Borsodi zijn marktaandeel in Hongarije in de afgelopen jaren uitgebreid tot 28 procent. Marktleider in Hongarije is de brouwerij Köbanya met 36 procent van de markt. Binnenkort begint Borsodi ook met produktie van Stella Artois-bier onder licentie. De Hongaarse bierconsumptie bedraagt per hoofd van de bevolking 100 liter per jaar. In België wordt jaarlijks ongeveer 120 liter per hoofd geconsumeerd, in Nederland 90 liter.