Ajax maakt zich na 2-1 zege op Erfurt geen zorgen meer

ERFURT, 24 OKT. Als eerste en waarschijnlijk enige Nederlandse club heeft Ajax gewonnen van FC Rot-Weiss Erfurt. In het Steigerwaldstadion werd het gisteravond na een matig duel 2-1. Ajax gaat er vanuit dat dit resultaat voldoende is om de tweede ronde van het toernooi om de UEFA-beker te bereiken. Over twee weken wordt in Düsseldorf de return gespeeld tegen de laagst geklasseerde club uit de tweede Bundesliga Zuid.

Hoewel Erfurt niet veel meer kan dan stug verdedigen leidde de club bij rust wel met 1-0 door een doelpunt van Schulz na een fraaie aanval via Schmidt en Heun. Het was de enige aanval van de thuisclub voor de pauze.

Ajax had wel voortdurend een overwicht, maar deed daarmee weinig. Bovendien voelde het grootste talent Bergkamp zich op de rechterflank, op de plaats van de gepasseerde Van 't Schip, niet echt op zijn gemak. Jonk, uitblinker in de topper tegen PSV, begon onzeker en maakte aanvankelijk te veel fouten.

Veel consequenties had het zwakke spel niet. Binnen enkele seconden in de tweede helft zorgde Jonk voor de gelijkmaker, daartoe in staat gesteld door Pettersson en Wouters. Bergkamp besliste het duel met een fraaie individuele actie.