Uitgever Elsevier koopt The Lancet

ROTTERDAM, 23 OKT. Uitgeverij Elsevier heeft het medische tijdschrift "The Lancet' overgenomen van de Britse uitgeverij Hodder and Stoughton. Dit maakten beide uitgeverijen vandaag in Londen bekend.

“We hebben zorgvuldig gezocht naar een nieuw onderkomen voor The Lancet en zijn erg tevreden met Elsevier”, zei bestuursvoorzitter Philip Attenborough van de Britse uitgeverij Hodder & Stoughton vanochtend. Hij betreurt dat hij afscheid moet nemen van het roemrijke tijdschrift. “We denken dat The Lancet onder het beheer van Elsevier in de toekomst meer zal bloeien dan anders het geval was geweest”. Hodder & Stoughton wil zich in de toekomst concentreren op het uitgeven van boeken.

The Lancet, dat in in 1823 werd opgericht, heeft een oplage van 40.000 exemplaren. Maandelijks verschijnen edities in het Frans, Duits, Spaans, Italiaans en Japans. The Lancet geld in medische kringen als een van de belangrijkste tijdschriften voor algemene geneeskunde.

“We halen er een vlaggeschip mee binnen”, zegt mr E. Ekker, secretaris van de Raad van Bestuur van Elsevier. Hij wil niet zeggen hoeveer Elsevier voor het blad heeft betaald.

Elsevier heeft nog geen “scherp omlijnde plannen” voor het tijdschrift. “We vinden het blad ondergeëxploiteerd. Aan uiterlijk en vormgeving kan zeker nog wat gebeuren”, zegt Ekker.