Tik van Lemke redt Braves in World Series

ATLANTA, 23 OKT. Mark Lemke heeft de Atlanta Braves gisteren behoed voor een grote achterstand tegen de Minnesota Twins in de reeks om de World Series honkbal. Zijn tik in het linkerveld bij twee uit in de twaalfde innings bracht David Justice over de thuisplaat en besliste na vier uur en vier minuten spelen de derde wedstrijd: 5-4, waardoor de achterstand in de best-of-seven werd teruggebracht tot 1-2.

Lemke werd door zijn opgetogen teamgenoten gevierd als een held. Vergeten waren de vernietigende blikken, die kort tevoren in zijn richting werden geworpen. Een fout van hem bij een dubbelpel in het begin van de twaalfde innings leidde tot overbezette honken. Een uiterst gevaarlijke situatie, die door relief-pitcher Jim Clancy werd gered.

Minnesota Twins, dat in de eigen Dome de eerste twee wedstrijden won, nam in de vijfde innings een voorsprong van 4-1, maar Atlanta Braves vocht terug en kwam gelijk in de achtste innings, toen Chili Davis bij zijn homerun een man meenam.

De verlenging vergde het uiterste van beide teams. In totaal traden 42 spelers aan, van wie 23 voor de Twins; een record in de series. In beide kampen werden twee homeruns geproduceerd. Bij Minnesota door Kirby Puckett en Chili Davis en bij Atlanta door David Justice en Lonnie Smith. Clancy, de zesde pitcher, die door de Atlanta Braves werd ingezet, werd de winnende werper, Aguilera, de zevende pitcher van Minnesota, de verliezende. De reeks wordt vandaag in Atlanta voortgezet. (Reuter)