Foto: Zeven jaar heeft de Amerikaanse architect ...

Foto: Zeven jaar heeft de Amerikaanse architect Richard Meier gewerkt aan dit ontwerp voor het nieuwe Getty Center in de heuvels van Brentwood, in het westen van Los Angeles.

Het nieuwe complex, dat 360 miljoen dollar zal kosten, moet in 1996 voltooid zijn. Het bevat zes afzonderlijke gebouwen, waaronder een museum (links achter), een restaurant en café (links vooraan) en een gebouw voor "arts and humanities' (rechts achter). Anders dan het andere werk van Meier, de architect van het nog te bouwen Haagse stadhuis, zal het Getty Center niet puur wit zijn, maar zullen sommige gebouwen, bijvoorbeeld het museum, met zandkleurige natuursteen worden bekleed. Van de parkeergarage onderaan de berg rijden elektrische trams omhoog naar het Center. Het bestaande Getty Museum in Malibu zal worden gewijd aan kunstvoorwerpen uit de Griekse en Romeinse oudheid. Opdrachtgever is de negen jaar geleden opgerichte Trust die de nalatenschap - ruim drie miljard dollar - beheert van oliemiljardair en kunstverzamelaar J. Paul Getty.