Brazilië verkoopt staalfabriek weer

RIO DE JANEIRO, OKT 23. Morgen zal de regering van Brazilië voor de derde keer aandelen van Usinas Siderurgicas de Minas, een groot staalbedrijf in handen van de staat, proberen te verkopen.

Dit is de eerste stap van de grootscheepse privatisering van de Braziliaanse economie die 18 miljard dollar moet opleveren.

De eerste poging mislukte omdat demonstranten de genteresseerde kopers met eieren bekogelden en advocaten de legitimiteit van de transactie in twijfel trokken. De tweede verkoopdatum werd verschoven omdat de regering nog snel een wet moest aannemen om rechtsvervolging te voorkomen.

De geloofwaardigheid van de regering van president Fernando Collor de Mello hangt nu volgens buitenlandse investeerders voor een belangrijk deel af van het slagen van de geplande privatisering. (Reuter)