Siemens biedt op restant Nixdorf

Het Westduitse elektroconcern Siemens wil de computeronderneming Siemens-Nixdorf Informationssysteme (SNI), dat het nu voor 78 procent in handen heeft, geheel overnemen.

De resterende 22 procent zijn in handen van vrije aandeelhouders en de familie Nixdorf.

Siemens wil voor het restant 225 mark per aandeel betalen, 25 procent boven de laatste beurskoers.

De familie Nixdorf (inclusief daaraan gelieerde stichtingen) bezit zeven procent van de aandelen SNI. Vorig jaar kocht Siemens 78 procent van de noodlijdende computeronderneming Nixdorf. Dit belang werd ondergebracht in de toen nieuw opgerichte SNI.

Volgens voorlopige cijfers is de orderontvangst van SNI in het eind september afgesloten boekjaar 1990-91 met negen procent toegenomen tot bijna dertien miljard mark. De omzet was met twaalf miljard mark iets groter dan die in het voorgaande boekjaar. Over de eerste negen maanden van het boekjaar werd een verlies van 380 miljoen mark gerapporteerd. Verwacht wordt dit over het gehele jaar aanzienlijk hoger zal uitvallen.