Detailhandel trekt onvoldoende jongeren aan

ZOETERMEER, 22 OKT. De detailhandel zal volgend jaar zeker 13.000 opgeleide jongeren nodig hebben, terwijl het aantal jongeren dat nu een gerichte opleiding voor de detailhandel volgt nog niet de helft bedraagt. Indien de scholingsinspanningen niet worden opgevoerd zal de detailhandel de slag om nieuw personeel verliezen.

Dat heeft het Economisch Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (EIM) vastgesteld. Het EIM adviseert de mogelijkheid van gezamenlijke financiering van opleidingen door overheid en bedrijfsleven nader te onderzoeken.

Vergeleken met de sectoren metaalbewerking en horeca blijft de scholingsactiviteit in de detailhandel ver achter. In de metaalsector en in de horeca blijken de investeringen in een opleidingsfonds zich zonder meer terug te verdienen, aldus het EIM.