STROGANOFF UIT DE WOK

Een derde en laatste "proef' uit de eerder besproken "10-Minute Cuisine'. In het oorspronkelijke recept werd ossehaas opgegeven, maar ik verving die door runderlappen, met uitstekend resultaat.

Voor 4 personen

1 eetl. plantaardige olie 15 g boter 500 g malse runderlappen, in smalle repen gesneden mild paprikapoeder naar smaak 2 lenteuitjes, gesnipperd 2 eetl. cognac 2 theel. tomatenketchup 1 theel. vers citroensap 1.5 dl zure room zout en versgemalen peper

Verhit de olie en boter in een wok op een hoog vuur. Bestrooi het rundvlees met paprikapoeder. Roerbak het vlees met de lenteuitjes een paar minuten. Schep dan beide met een schuimspaan uit de wok en zet weg. Giet het vet uit de wok. Blus de wok op een hoog vuur af met de cognac. Draai het vuur dan laag en roer er de tomatenketchup, het citroensap en de zure room door. Laat alles een paar minuten sudderen en schep er het vlees met de lente-ui door. Breng op smaak met wat zout en peper en dien onmiddellijk op met noedels die met roomboter zijn omgeschud.

    • Kim Maclean