Hoogovens actief bij ontzwaveling Poolse centrale

In de Poolse stad Belchatow zijn de voorbereidingen begonnen voor de bouw van een rookgasontzwavelingsinstallatie bij de grootste elektriciteitscentrale van Europa (4.300 megawatt).

Om een indruk te geven van de omvang van de Poolse centrale: vijfentwintig Nederlandse centrales bezitten tezamen een capaciteit van ruim 15.000 megawatt. Hiervan is de Amercentrale te Geertruidenberg met een capaciteit van 1.919 megawatt de grootste .

Deze opdracht betreft de eerste van vier installaties die Hoogovens Technical Services ESTS, een dochteronderneming van de Hoogovens Groep, zal bouwen. De opdracht vertegenwoordigt een waarde van ongeveer 250 miljoen gulden.

Gezien het belang dat Nederland hecht aan het terugdringen van zwaveldioxyde in de atmosfeer nemen de Nederlandse elektriciteitscentrales, verenigd in de SEP (Samenwerkende Elektriciteits Producenten), 60 miljoen gulden voor hun rekening.