Recordcijfers voor American Brands

Het Amerikaanse conglomeraat American Brands, met onder meer grote belangen in de tabaksindustrie, in levensverzekeringen, dranken en kantoorartikelen, heeft over de eerste drie kwartalen van het boekjaar 1991 een recordomzet van 10,3 miljard dollar bereikt.

De winst over de eerste negen maanden van het boekjaar bereikte de recordhoogte van 585 miljoen dollar. Door een toename van het aantal uitstaande aandelen in die periode daalde de winst per aandeel evenwel van 2,97 tot 2,85 dollar.

In het op 30 september geëindigde kwartaal ontstond ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar een winstdaling van 19 procent. De kwartaalwinst liep terug van 231 miljoen dollar tot 187 miljoen dollar, ofwel van 1,16 tot 0,91 dollar per aandeel. De omzet daalde in het derde kwartaal 10 procent naar 3,5 miljard dollar.