Plankzeilen

De Nederlander Jan Boersma staat na de tweede dag van de Pro World Cup Plankzeilen op de gedeelde derde plaats.

Als de weersomstandigheden het toelaten, zullen hij en de Italiaan Rista in het weekeinde tijdens een tweede zogenaamde "wave contest' uitmaken wie derde en vierde wordt. De Noordzee voor Scheveningen kolkte gisteren, doch minder hevig dan donderdag. Toen werden de wedstrijden uiteindelijk gestaakt, voordat de jury tot de finale kon oordelen wie de mooiste sprongen maakte. De finale van het vervolg op vrijdag, tussen de Duitsers Flessner en Schrader, vond plaats in de schemering. De jury stemde unaniem voor de 22-jarige Flessner. De favorieten Brian Talma (Barbados) en Robert Tériitéhau (Frankrijk) werden uitgeschakeld door de Nederlanders Eric Groenewoud en Olaf van Tol. Tol: “Ik wist achter de eerste branding te komen en Robert niet. Ik had geluk.” Net als donderdag kwamen de vrouwen niet op het water.