Leden commissie Landbouw benoemd

DEN HAAG, 19 OKT. Minister Bukman (landbouw, natuurbeheer en visserij) heeft gisteren een onafhankelijke commissie van deskundigen ingesteld, die zijn ministerie moet gaan doorlichten.

De commissie bestaat uit oud-minister drs. N. Smit-Kroes (president van Nijenrode), mr. H. van den Haak (president van het gerechtshof in Amsterdam), mr. J. Hendrikx (commissaris van de koningin in Overijssel), mr. S. Patijn (commissaris van de koningin in Zuid-Holland) en prof. mr. M. Rood (hoogleraar sociaal recht aan de Rijksuniversiteit Leiden). Bukman had al op 26 september, voorafgaand aan een interpellatiedebat, de instelling van de commissie aangekondigd. Dit debat had plaats naar aanleiding van de zware beschuldigingen over het functioneren van het departement waar medewerkers zouden worden geïntimideerd.