Duitse justitie onderzoekt fraude bij Interhotel

De Duitse justitie is een onderzoek begonnen naar vermeende fraude door twee toplieden van de voormalige Oostduitse hotelketen Interhotel.

In een aantal kantoren van Interhotel in onder meer Berlijn en Brandenburg is inmiddels huiszoeking verricht.

De twee ex-bestuursleden van Interhotel zouden inschrijvingen voor nieuwbouwprojecten van de keten hebben vervalst en daarbij één of meer bouwfirma's hebben bevoordeeld bij de verstrekking van de orders, ondanks het feit dat andere bedrijven goedkoper wilden uitvoeren. De schade voor Interhotel zou circa twee miljoen mark zijn.

De Duitse justitie onderzoekt daarnaast of verscheidene bouwbedrijven wel de juiste rekenigen hebben gepresenteerd aan de hotelketen. Interhotel zou hierdoor voor een bedrag van 250 miljoen mark benadeeld zijn. Interhotel valt onder de verantwoordelijkheid van de Treuhandanstalt. Deze instelling die zich bezig houdt met de privatisering van het voormalige Oostduitse bedrijfsleven, probeert al geruime tijd de 33 hotels van de keten te verkopen. De denationalisatie moet ongeveer drie miljard mark opbrengen. Bij Interhotel werken 7.500 mensen.