Baggeropdrachten voor Ballast Nedam

Het bouw- en baggerconcern Ballast Nedam heeft met haar werkmaatschappij Ballast Nedam Dredging enkele omvangrijke baggerorders in het Verre Oosten verworven.

Als grootste gunning kwam gisteren het baggerwerk voor de Hongkong Container Terminal 8 af. In combinatie met andere recente baggeropdrachten in Maleisië, Singapore en Australië levert de nieuwe opdracht Ballast Nedam voor ruim 250 miljoen gulden aan orders op. De opdrachtgevers van het Hongkong-project zijn de gezamenlijke operators Cosco-Hit Terminals en Modern Terminals, die de order hebben gegund aan een combinatie waarin behalve Ballast Nedam ook zitten Gammon Construction uit Hongkong, de Japanse bouwonderneming Nishimatsu Construction, China Harbour Engineers uit Communistisch-China en Jan de Nul uit het Belgische Aalst. De totale waarde van het project bedraagt circa 650 miljoen gulden. De nu verkregen opdracht staat los van het begin 1992 aan te besteden werk aan het nieuwe vliegveld Chek Lap Kong in Hongkong.