Palestijnen geven lijst met namen

TUNIS, 18 OKT. De Palestijnse Bevrijdingsorganisatie PLO heeft gisteren een lijst opgesteld met zeven namen van leden, afkomstig van de bezette Westelijke Jordaanoever en uit de Gazastrook, die mogelijk zullen deelnemen aan de grote vredesconferentie over het Midden-Oosten. Dit hebben Palestijnse bronnen in Tunis gemeld. De lijst is vandaag in Jeruzalem overhandigd aan de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken James Baker.

Het besluit over de samenstelling van de delegatie zou zijn gevallen op een gesloten zitting van de negentig leden tellende Centrale Raad van de PLO. De Palestijnen zullen deel uit maken van een gezamenlijke delegatie met Jordanië van in totaal 14 mensen.

De Palestijnse bronnen noemden de volgende zeven namen als degenen die naar de vredesconferentie zullen gaan, met de toevoeging dat wijzigingen mogelijk zijn: Zakaria al-Agha, een arts uit de Gazastrook en aldaar hoofd van de medische dienst; Ghassan al-Khatib, docent economie aan de Bir Zeit universiteit in Ramallah, op de Westelijke Jordaanoever; Freikh Abu Medein, een advocaat uit de Gazastrook; Elia Friej, de burgemeester van Bethlehem; Ziad Abu Ziad, een advocaat uit het dorp Izzariyeh en de hoofdredacteur van het pro-PLO blad Gesher dat in het Hebreeuws verschijnt; Saeb Erekat, een hoogleraar politieke wetenschappen uit Jericho; Radwan Abu Ayash, een journalist uit Nablus; De Palestijnse bronnen hebben drie alternatieve namen genoemd van mogelijke deelnemers aan de conferentie: Haidar Abdul-Shafi, hoof van de Palestijnse Rode Halve Maan in de Gazastrook; Ali Abu Hilal, inwoner van een dorp bij Jeruzalem, die in 1985 door Israel werd gedeporteerd en onlangs mocht terugkeren; Sami Kilani, een docent aan de An Najah universiteit in Nablus. (AP, Reuter)