Gesprek over Antillianen in Nederland

ROTTERDAM, 18 OKT. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten wil zo spoedig mogelijk met minister Hisch Ballin en gevolmachtigd minister Jesserun van de Nederlandse Antillen praten over een betere voorbereiding van Antillianen op hun komst naar Nederland.

De toestroom van Antillianen naar en hun opvang in Nederland zou beter gereguleerd moeten worden, aldus de enige Antilliaanse wethouder in Nederland, H. Fermina uit Dordrecht gisteren op een bijeenkomst van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten over de problemen van jonge Antillianen in Nederland.

Gemeenten en deelgemeenten die vertegenwoordigers naar de VNG-bijeenkomst in Den Haag gestuurd hadden waren Den Helder, Amsterdam-Zuidoost, Hoogvliet, Hellevoetsluis, Spijkenisse en Den Haag. Deze gemeenten kampen al geruime tijd met problemen rond jonge Antillianen. In Dordrecht is sprake van vernielingen, intimidaties, geluidsoverlast en dealen. In Rotterdam en enkele randgemeenten werden vorige maand tientallen Antilliaanse jongens gearresteerd in verband met een aantal gewelddadige overvallen. In opdracht van het VNG is een onderzoek ingesteld naar deze groep jongeren.