Foto: ARNHEM - Het Wereld Natuur Fonds heeft deze ...

Foto: ARNHEM - Het Wereld Natuur Fonds heeft deze week vijf "wilde' Konik paarden uitgezet in de Meinerswijk, een uiterwaard van de Rijn in het hartje van Arnhem, die moet uitgroeien tot een natuurgebied van 250 hectaren.

Het Wereld Natuur Fonds gaat de komende jaren zo'n 750.000 gulden uitgeven aan het project in Meinerswijk en aan een soortgelijk project in de Millingerwaard. Beide gebieden zijn samen de kern van het natuurgebied Gelderse Poort: het rivierengebied tussen de steden Arnhem, Nijmegen, Kleve en Emmerich. Het geld dat het Wereld Natuur Fonds beschikbaar stelt, wordt niet alleen besteed aan de aankoop van "wilde' paarden en runderen die de gebieden moeten begrazen, maar ook om in het gebied enkele duizenden hectaren nieuwe natuur te ontwikkelen. Het Wereld Natuur Fonds streeft er naar de komende tien jaar de oppervlakte beschermd natuurgebied in Nederland te verdubbelen. (Foto Hans van Oort)