AVRO en CJP gaan drie jaar samenwerken

AMSTERDAM, 18 OKT. De AVRO en het Cultureel Jongeren Paspoort (CJP) hebben een driejarig contract afgesloten voor een exclusieve samenwerking. De beide organisaties gaan "wederzijds optimaal aandacht besteden' aan manifestaties en projecten over jongerencultuur. De CJP neemt bovendien zitting in de redactieraad van Forza, het nieuwe culturele jongerenprogramma van de AVRO op radio en televisie.

Tevens maakte de omroep gisteren bekend een sponsorcontract voor drie jaar te zijn aangegaan met de Samenwerkende Nederlandse Spaarbanken (SNS). Volgens de AVRO is met het contract een bedrag van jaarlijks "vele tonnen' gemoeid. Het sponsorcontract met de SNS betreft de co-financiering van culturele jongerenprogramma's, maar ook van het Prinsengrachtconcert en het programma Jonge mensen op het concertpodium. Voor het laatste programma hebben AVRO en SNS een "publieksprijs' in het leven geroepen, die de uitverkoren solist in de gelegenheid stelt een extra concert te verzorgen.