Trans European Airways naar einde

Trans Europeaan Airways (TEA), de grootste onafhankelijke luchtvaartmaatschappij van België, kwam gisteren dichter bij een volledige ondergang, nadat de regionale overheid zich niet bereid verklaarde om een pakket van ondersteunende maatregelen te treffen , waaronder een financiële injectie.

Een Belgische rechtbank besloot tot liquidatie van de maatschappij. Vooralsnog wordt TEA in de gelegenheid gesteld reeds geplande chartervluchten uit te voeren. Ook op verliesgevende de route Brussel - Londen Gatwick mag nogworden doorgevlogen. Formele liquidatie van TEA zou de weg voorbereiden voor een verkoop van de activa. In dit verband is al de Belgische hoteleigenaar Viktor Hasson genoemd. Met een totale schuldenlast van 2,9 miljard frank (ruim 145 miljoen gulden) zou TEA haar verlies opleverende vliegverbinding maximaal nog drie weken kunnen volhouden.