AARDAPPELKOEK (ELZAS II)

Geef deze aardappelkoeken bij een vleesschotel of als onderdeel van een lichte lunch met diverse vleeswaren. Drink er een frisse Pinot Blanc bij.

Voor 4 tot 6 personen 1 kg aardappels, geschild en grof geraspt 3 eieren 100 gram ui, gepeld en gehakt 3 eetlepels bloem 1 eetlepel gehakte peterselie en bieslook 1 teen knoflook, uit de knijper zout en versgemalen peper geraspte nootmuskaat 6 eetlepels olie

Doe de geraspte aardappels in een zeef en spoel ze onder de koude kraan. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de aardappels en doe ze in een kom. Meng er de eieren, ui, bloem, kruiden en knoflook door. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Verhit de olie in een koekepan. Maak van het aardappelmengsel kleine platte koekjes en bak die in 12-15 minuten aan weerskanten goudbruin. Dien de koekjes onmiddellijk op.

    • Kim Maclean