Proces van Belgen tegen Volker Stevin

ROTTERDAM, 16 OKT. Het Belgische baggerconcern Dredging International heeft een bodemprocedure voor de rechtbank in Rotterdam en een proces in Antwerpen aangespannen tegen bouwconcern Volker Stevin. De Belgen zeggen een optie te hebben op twee sleephopperzuigers van Volker Stevin. Volker heeft in mei aangekondigd het baggermaterieel te zullen verkopen aan concurrent de Hollandsche Beton Groep.

HBG is van mening dat deze transactie "op zeer korte termijn' doorgang kan vinden. Volgens HBG hoeft niet gewacht te worden op de uitkomst van de processen tegen Volker Stevin. “Daar hebben wij niets mee te maken. Wij nemen alleen de mensen en het materieel over.”

Bij Volker wilde men geen commentaar geven 'omdat de zaak onder de rechter is'. Eind augustus zei Volker zich geen zorgen te maken over de hoogte van de claim van Dredging. Dit proces in Rotterdam heeft Volker gewonnen, maar de Belgen zijn een bodemprocedure begonnen. Dredging verweet Volker dat zij niet mocht verkopen aan HBG, omdat Dredging en Volker een samenwerkingscontract hadden. Volgens Volker zou het contract met de Belgen deze maand aflopen. Wanneer de overdracht van de baggerdivisie aan HBG daarna plaats zou hebben, zou het contract met Dredging zijn nagekomen, aldus Volker.